2008. október 31.

Egy kis játék - Kipécézve

.
Egy újabb játék a neten. Két ismeretlen ismerős is meghívott ebbe a játékba Zoka4 és Kmedike (mamamis barátok). A játék lényege, hogy bemutassunk 7 pontban az általunk fontosabbnak tartott 7 "tulajdonságunkat". Mivel elég korán van még a gyerekek és apa még alaszanak, így most talán jut időm egy röpke bemutatkozóra.


Játékszabályok:

1. Linkeld be a blogodba azt, aki kipécézett.
2. Ossz meg magadról 7 dolgot - ez nem is olyan egyszerű.
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg őket és linkeld be a blogodba! - És ez az ami a lehetetlen kategóriába tartozik. :( Akit kipécéznék, azt már rég kipécézték :) !
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukban, hogy ki lettek pécézve!


Szóval az a bizonyos 7 dolog:

1. A legfontosabb dolog az életemben a családom. Két gyermekem és a férjem.

2. Imádok varrni, bár a varrónők szemében én csak kontár lennék, de nem baj. Nekem ez a kikapcsolódás a hétköznapok zűrzavarában.

3. Rendetlen vagyok. Mindig is azt vallottam, hogy a lakás van értünk és nem mi a lakásért. Nem steril a lakásunk, látszik rajta, hogy négyen lakják egy 4 évessel az élén!

4. Szeretek főzni, bár az utóbbi időben nincs túl sok időm ilyesmire.

5. NETFÜGGŐ vagyok!! 2 nap után elvonási tüneteim vannak, főleg ha elutazunk. Bár ez a probléma kezd megoldódni....

6. Másik mániám a mamami.

7. Van egy szégyenfoltom is: 2001-ben leállamvizsgáztam, de azóta sincs nyelvvizsgám. A nyelvek terén totál analfabéta vagyok, már mindennel próbálkoztam (német, angol, francia, eszperantó).

2008. október 26.

Szemem fényei

.

Két rosszcsont. De imádni való csontok! Az egyik mindig "valamit" (=édesség), a másik pedig állandóan cicit szeretne.

Zsófi szépen gyarapszik 7 hetesen mér 4850 gramm. Persze ilyen evésintenzitás mellett ez nem csoda, ha így folytatja, igazi kis Gombóc Artúr lesz belőle. Bár a bátyját elnézve 4 éves elmúlt és alig 15 kg, nem hiszem hogy Zsófit ez a veszély fenyegetné. Azt persze már nem bánnám, ha az evések közt kibírna mondjuk 2,5-3 órát, de hát erről szól az igény szerinti szoptatás. Persze emellett igazi kis ölbebaba. Imád kézben lenni, és az az igazság, hogy csak ekkor van csendben. Jó. Akkor próbáljuk ki a hordozást. Barátnémtől kölcsönkaptam egy Amazonas hordozókendőt. A mamami-s vidókból elég hamar ráéreztem a kötözés ízére, de sajnos Zsófink nem szeretni. Állandóan feszeng és "morog" benne.
Pedig olyan jó lenne, ha megszeretné. Remélem idővel ez is kialakul.

2008. október 17.

Újabb pelus

-
Egy kicsit rendet raktam az anyagaim között és találtam egy kiszabott pelust, ami még nem készült el. Úgy döntöttem, hogy az elmúlt 6 hét tapasztalata alapján varrom meg és kicsit módosítok az eddigieken. Nem tölthetőre készítettem, mert amikbe 2 réteg törölközőt varrtam nedvszívó betétként, azok simán kibírják a 3-3,5 órát is Zsófin, nincs szükség plusz betétre. Egy kicsit keskenyebbre vettem a lábak közötti részt (kb. 0,5-1 cm-t vettem el minkét oldalból).

Íme az elkészült darab:






Persze, ez sem sikerült tökéletesre, mert egy kicsit elcsúszott a belsejében a plüss. Sajnos a varrógépem talpa húzza a rugalmas anyagokat, nem könnyű veleket ezeket varrni. Ezért szerettem volta egy felső anyagtovábbító talpat venni, de mivel 9000 Ft-ba kerül, lemondtam róla. Inkább csússzon el egy kicsit az anyag. Úgyis a popsit bámulja ez rész, nem látja senki.

2008. október 15.

Gazdaságos popsitorlő és pelenka külsők

.
Ma végre egy kicsit több időm volt, és megint le tudtam ülni a varrógép elé. A kishölgy nagyon jó kislány volt, és egész nap csak evett és aludt (kisebb megszakításokkal). Maricától (http://www.babamosoly.hu/) rendeltünk korábban egy kis PUL-t, amiből pelenka külsőt akartam varrni és ezt ma meg is tettem. Két féle készült egy, aminek vannak "szárnyacskái" (bal oldali)és egy sima "szárnyacskák" nélkül (jobb oldali Zsófin).

Imádom a szárnyacska nélküli verziót, nagyon bevált. Simán kibírt 3 órát, pedig a belső már rendesen pisis volt. Csak a gumi szegély kezdett nyirkos lenni.






















Ezeken kívül készítettem még mosható popsitörlőket. A terhesség alatt úgy gondoltam nekem nem kell ilyen, jó lesz az eldobható. Miután összeszámoltam, hogy az elmúlt cirka 6 hét alatt hány csomag törlő fogyott el (8 csomag, pedig én még spórolós vagyok!!!!), úgy döntöttem ez nem mehet így tovább. Vettem az Ikeában 2 db Saxan törölközőt (780 Ft volt a 2 db) és feldaraboltam, leszegtem és kész is. Piros szegélyt készítettem neki, mert így egy kicsit vidámabbnk hatnak. 16 db lett belőle és nagyon jók. Azért választottam a sárgát, mert nem igazán látszódnak a foltok. Mivel nem engedi a színét a fehér ruhákkal is moshatom (nem fogott meg semmit).


Mivel nálunk a peluscsere a fürdőben történik, így amikor leteszem a pelenkázó lapra Zsófit a csap alatt benedvesítem és máris használatra kész. Amióta ezt használom egy peluscseréhez elég 1 db törlőkendő, míg az eldobhatóból általában min. 2 db kellett (Zsófi minden pelenkába belekakil még, remélem ez az idő múlásával ritkul egy kicsit).


2008. október 14.

Gyapjúkülsők

.
.
Pár napja áttértünk teljesen a mosható pelenkák használatára. Már csak éjszakára adok rá eldobható pelust. Eddig nagyon jól beváltak a saját készítésű pelenkáink.

(Itt még csak 6 napos a csajszi.)

Mivel csak Monapel peluskülsőm van a (gyári külsők közül), így készítettem két darab gyapjúkülsőt is pulcsiból. Az eddigi bebújós fazon helyett inkább tépőzárasat varrtam, azt sokkal könnyebb ráadni és egyszerűbb és gyorsabb is elkészíteni.



















(5 hetesen)

Ezek lettek a kedvenc külsőim. Most már csak akkor adok rá Monapel külsőt, ha elmegyünk itthonról, és tudom, hogy 2-3 órát rajta lesz a pelus.