2009. január 24.

Gatya, sapka, Mei-tai

l
Az elmúlt két hét minden szempontból zaklatott volt. Először is kis családunkon végig vonult a hányós-hasmenéses vírus. Az ovi elárasztott egy csomó varrni valóval (új kárpit egy kiságyra, díszpárna huzatok, meseszőnyeg), dolgozom egy új vállalkozás (erről egy kicsit később) beindításán. Persze történtek jó dolgok is: megjött a Lizann mei-tai-om, amit sikerült már egy kicsit tesztelnünk.


Egész jól szuperált, de úgy érzem ez a fazon inkább nagyobb babához jó.
Majd kaptam kölcsön egy Bamberoo-t, ami a mei-tai-ok Mercédesze. Nagyon tetszett Zsófinak. Sétáltunk benne egy nagyot, majd 2 órát aludt benne.


Sikerült egy kicsit varrnom is. Elkészült Zsófi első saját készítésű sapkája. Mindkét fenti képen látható. Egy 100% kasmír pulcsiból készült. Pihe-puha és jó meleg. Menet közben alakult a szabásmintája. Ezen kívül végre be tudtam fejezni egy gyapjú nacit is, amolyan woollylegs-et. Ezt már korábban elkezdtem varrni, majd egy kicsit talonba került.


Ez akár peluskülső helyett is jó. Egész jó lett, de nekünk mégsem vált be, így el fogom adni.

Majdnem kimaradt a legfontosabb "történés"! Hétfőn, vagyis január 19-én Zsófi magától átfordult a hátáról a hasára és vissza.


Már annyira begyakorolta, hogy szinte mindig hason lenne. Csak egy bibi van. A kis kezét még nem tudja kihúzni a pocakja alól.

2 megjegyzés:

puhababa írta...

Hihi, én a hétvégén szintén varrtam egy gyapjú sapkát és egy hosszú gyapjúgatyót, szintén pulcsiból. És szintén a napokban leraktam Benit a földre (veszélyes hely számára, ritkán van ott), és kiderült, hogy át tud fordulni hasra és vissza. Viszont a hányós-hasmenéses elkerült. :)

ilkuchta - Ildi írta...

Pindi, nagyon egy rugóra jár az agyunk. A gyerkőceinkről már nem is beszélve.