2008. október 17.

Újabb pelus

-
Egy kicsit rendet raktam az anyagaim között és találtam egy kiszabott pelust, ami még nem készült el. Úgy döntöttem, hogy az elmúlt 6 hét tapasztalata alapján varrom meg és kicsit módosítok az eddigieken. Nem tölthetőre készítettem, mert amikbe 2 réteg törölközőt varrtam nedvszívó betétként, azok simán kibírják a 3-3,5 órát is Zsófin, nincs szükség plusz betétre. Egy kicsit keskenyebbre vettem a lábak közötti részt (kb. 0,5-1 cm-t vettem el minkét oldalból).

Íme az elkészült darab:






Persze, ez sem sikerült tökéletesre, mert egy kicsit elcsúszott a belsejében a plüss. Sajnos a varrógépem talpa húzza a rugalmas anyagokat, nem könnyű veleket ezeket varrni. Ezért szerettem volta egy felső anyagtovábbító talpat venni, de mivel 9000 Ft-ba kerül, lemondtam róla. Inkább csússzon el egy kicsit az anyag. Úgyis a popsit bámulja ez rész, nem látja senki.

7 megjegyzés:

King.art írta...

Szia,
klassz az új pelusod. Én úgy tudom, hogy lehet egy univerzális felső anyag továbbítót kapni, jóval olcsóbban, ami majdnem minden gépre jó, még az én öreg Elnitámra is :)A Varrógépcentrumban vettem, érdemes megkérdezni. Bár pelushoz én nem használom.

ilkuchta - Ildi írta...

Köszi, ennek utána járok. Nem tudod véletlenül a típusát v. a nevét?

Orsi írta...

Nagyon ügyes vagy! Gyapjú külsőd meddig bírja?

ilkuchta - Ildi írta...

Orsi, simán kibírja a 2-3 órát. Eddig még egyik sem ázott át, olyan már volt, hogy nyirkosnak éreztem a ruhát, mikor már közeledett a peluscsere.

King.art írta...

Szia Ildi, nézz be a blogomba játszani, mert Te vagy az egyik akit kipécéztem :)

Hedi írta...

Szia!
lenne egy kérdésem, mivel nem látok ímélcímet, ezért itt:
milyen anyagot használsz a pelenka külsejének? mert ez nem PUL, nem?
milyen anyagokból áll nálad konkrétan egy pelenka, és hány rétegben?
Hédi

ilkuchta - Ildi írta...

Hédi, ez a kockás pelus, csak sima belső, erre adom még rá a gyapjú külsőt v. a zöld PUL külsőt.
Ez a pelenka több rétegből áll. A külső kockás sima, kiszanált ágynemű huzat, a belseje bébiplüss. A két réteg közé szoktam még egy réteget varrni, ami bármilyen pamutos, nem nyúló anyag szokott lenni. Nedvszívó magnak törölközőből vágok ki két réteget és az varrom bele. Belső rétegnek legjobban a plüsst szeretem, kívülre meg bármit, ami megtetszik az otthon lévő anyagokból, újra felhasználahtó ruhákból. Láthatóvá tettem az e-mail címemet, ha kérdésed van, írj bátran.